De VLAG is uit! -over de WINKEL

Het is een mooie gewoonte: als de winkel opengaat hijsen de winkelmedewerkers de vlag. Zo kun je al op afstand zien, dat je er terecht kunt. In de winkel kunnen leden allerlei dingen voor de tuin kopen. Handig dichtbij en vaak ook net iets goedkoper dan elders, omdat we ze als vereniging met korting kunnen inkopen.

Openingstijden
De winkel wordt gerund door het winkelteam, allemaal vrijwilligers, die dit werk met hart en ziel doen. Er wordt gestreefd naar vaste openingstijden, maar de laatste tijd kampen diverse teamleden met ziekte, waardoor je soms wel eens voor een dichte deur komt te staan. Mocht je dit overkomen tijdens openingstijden van de winkel, dan kun je het nog proberen door te bellen met Derk Ots. Hij is vaak te vinden op zijn tuin, tuin 233 niet ver van de winkel, 06-13180588. Het nummer staat nu ook bij de deur.

Producten met verwarrende namen
Bio-Kultura is een merknaam van een bedrijf, dat gecertificeerd biologische producten levert. Daarbij gaan ze nog een stapje verder dan alleen biologisch. Ze gebruiken voor hun producten ook geen bloed- veren- en beendermeel uit de bio-industrie, geen GFT-compost of bermmaaisel. In onze winkel hebben we van Bio-Kultura
potgrond in 40 liter zakken € 8,- per zak
tuinaarde-compost in Big Bags €2,75 per emmer van 20 liter

Culterra is een meststoffenfabrikant, Culterra is dus ook een merknaam
Bij meststoffen is de verhouding van stikstof (N), fosfor (P) en Kalium (K) belangrijk. Van Culterra wordt bij ons verkocht:
Culterra 10-4-6, een universele organische meststof van dierlijke en plantaardige oorsprong.

Daarnaast worden meerdere meststoffen verkocht van andere fabrikanten. Iedere plantensoort stelt aan bemesting eigen eisen.

Groenteplantjes
Komend weekend verwacht:
(Winter)prei
Boerenkool
Spruitkool

Mieke