Voor de eerste keer deed onze vereniging mee aan Nederland Doet; het weer was gelukkig droog en de animo was hoog. We waren met veel mensen, druk aan “wilgen knotten”. Ik had geen idee van wat het was, blijkbaar iets Gronings uit de regio. Sommige bomen worden kaal gesnoeid en dan met de takken (wilgen) men kan van alles doen zoals hekken bouwen. Veel van de tuinders hebben zo de beschutting gemaakt. Niet alle bomen zijn bij de kapper geweest, sommige hebben nog lange “wilgentenen”. Zoek de verschillen maar eens als jij langs de hoofdpad loopt!
Er werd gewerkt, maar natuurlijk ook gegeten!!! Met veel lekker broodjes en 2 types soepen; een heerlijke tomatensoep, echt Hollands, en een wat aparte soep “Caldo”, het recept van mijn moeder. Eindelijk een vloeibare “mous”, wat in Groningse betekend “stamppot boerenkool”, met als extraatje knoflook en zoete paprikapoeder. De boerenkool was natuurlijk van eigen bodem.
Cristina