NL Doet

Op zaterdag 16 maart was NL Doet. Was het vorig jaar zo koud dat het hek was vastgevroren, dit keer konden we na afloop zelfs buiten in het zonnetje soep zitten eten.

Maar eerst is er hard gewerkt door zo’n 16 vrijwilligers, deels uit eigen gelederen. De wilgen die aan de beurt waren zijn gesnoeid met allerhande zagen en snoeischaren. Alle wilgen langs de sloot worden eens in de drie jaar  gekortwiekt. Een deel van de wilgentakken is gebruikt om de container naast de kantine te bedekken met een vlechtwerk. Te kleine takken zijn afgevoerd. Het vlechten is tijdens de werkplandagen afgemaakt. Het ziet er zo al heel mooi uit, maar het wordt nog mooier als er klimop tegenop gaat groeien.

We willen graag de waterdoorgangen in beeld houden, zodat we de doorstroming op het tuincomplex in de gaten kunnen houden. Daarom zijn er paaltjes geverfd, die gebruikt worden om de doorgangen te markeren.

Het was een gezellige morgen. Een aantal nieuwe tuinders heeft zich geweldig ingezet. Het was leuk om samen te werken en elkaar zo een beetje beter te leren kennen.